Wilgen knotten in de Kroezenhoek

Wilgen knotten in de Kroezenhoek

Zaterdag 17 januari: Wilgenknotdag.

Zaterdag 17 januari 2015, negen uur ‘s morgens. De dag begon prachtig met een mooi helder zonnetje, een temperatuur net boven nul en weinig wind.

Ideaal weer om te gaan wilgenknotten! Totaal tien bomen waren er die we onderhanden moesten nemen.

Dapper gingen we met ons handgereedschap aan het werk. Maar al snel bleek dat sommige takken toch wel erg dik waren. Gelukkig had Bennie Mullink een motorzaag bij zich en de dikke takken zaagde hij er af.

Toen Bart Colenbrander met de koffie kwam hadden we al aardig wat bomen bewerkt.

Jan en Marcel Tangelder waren ook gearriveerd met professionele apparatuur die ze graag wilden uitproberen.

Een kraan met een grijper die een aantal takken te gelijk kon pakken en vervolgens kon afzagen. Mooi om te zien maar voor wilgentakken iets minder geschikt. Met de hand(motor)zaag ging het toch sneller.

Rond twaalf uur was alles er af, tijd voor de ‘snert’. Ada Colenbrander had een flinke pan vol erwtensoep en roggebrood met kattenspek gemaakt. En dat smaakt na zo’n klus!

’s Middags kwam de firma Tangelder met een versnipperaar en werden alle takken versnipperd. Desiree ging nog even met de hark door de wei om de laatste takjes bij elkaar te harken en toen was de klus geklaard.

Een mooie dag voor de natuur in de Kroezenhoek dankzij Desiree van Marwijk, Ria Molenbroek, Lai-Yin Engwerda, Victor Steverink, Wim Beijer, Bennie Mullink, Marcel en Jan Tangelder, Ada en Bart Colenbrander en Anton Neijland.

 

PS: Voor wie nog houtsnippers kan gebruiken, neem even contact op met Bart Colenbrander. Hij heeft nog een hoop houtsnippers bij huis liggen.

 

DSCF2785 (Small) DSCF2781 (Small) DSCF2835 (Small) DSCF2833 (Small) DSCF2832 (Small) DSCF2810 (Small) DSCF2819 (Small) DSCF2818 (Small) DSCF2815 (Small) DSCF2804 (Small) DSCF2796 (Small)DSCF2829 (Small) DSCF2828 (Small) DSCF2826 (Small) DSCF2825 (Small)