Nieuw koningstrio Kroezenhoekse Kermis 2013

Nieuw koningstrio Kroezenhoekse Kermis 2013

maandag 12 augustus 2013

Nieuw Koningstrio op  Kroezenhoekse kermis
Zondag 11 augustus 2013 vond al weer de 22e Kroezenhoekse kermis plaats.
Buurtschap De Kroezenhoek,  onderdeel van het dorp Silvolde, organiseert al sinds 1992 diverse activiteiten voor haar buurtbewoners.
Tijdens de jaarlijkse kermis is er vogel knuppelen voor de jeugd van 10 – 16 jaar, vogel knuppelen voor de dames en koning schieten voor de heren.
Dit jaar was de strijd bij de jeugd al snel bekeken. Victor Steverink gooide het best van allemaal en  werd de nieuwe jeugdkoning.  Bij de dames was het erg spannend dit jaar. Vera Vossers moest in de tweekamp een echte strijd leveren met haar rivale, maar wist uiteindelijk toch als eerste de vogel neer  te halen  en zo de nieuwe koningin te worden.
Bij de heren had uiteindelijk  Jan Tangelder , alias “de Amerikaan”, het gulden schot in huis om zo de jongere garde ver achter zich te laten. Voor hem ging een lang gekoesterde wens in vervulling…” ooit een keer koning van de Kroezenhoek worden”.
Het nieuwe koningstrio is ’s-avonds  ingehuldigd door alle bewoners, onder muzikale begeleiding van de Kroezenhøkers en de vendeliers.