Kroezenhoekse Knollenkermis 2013

Kroezenhoekse Knollenkermis 2013

zaterdag 2 november 2013

Kroezenhoekse Knollenkermis 2013

Na een prachtige dag knollenkontrole, was het moment suprème daar op zaterdag 2 november jl. : de onthulling van de grootste knol in de kroezenhoek tijdens de jaarlijkse knollenkermis.

Vele inzendingen kwamen binnen maar na een strenge doch rechtvaardige controle met veel snijwerk aan het loof, kwam daar toch de zwaarste knol van 2013 binnen, 2742 gram, gekweekt en gekoesterd door Jan Kranen.

Hij mag zich dit jaar knollenkoning van de Kroezenhoek noemen. Tweede werd dit jaar Bertie Tuenter, de knollenkenner bij uitstek (met een knol van 810 gram) en op korte afstand gevolgd door Jos Roes met een knol van 802 gram. Henri Steverink, Richard Bongers en Maurits Steverink deelden de laatste prijzen. De kleinste knol kwam naar voren in een juweliersdoosje, zo klein dat je hem anders niet zag, winnaar daarvan was Sandra Kraaijenbrink. Robert Steentjes had de knol net iets meer verwend dan Sandra, zijn knol kwam tot een gewicht van 4 hele grammen.

De originaliteitprijs werd dit jaar opgeëist door Ans Roes, door een prachtige boerenkool- met bloemenensemble in een knollenvaas te presenteren. Tenslotte een dankbaarheidsprijs van het knollenkomitee voor Ellen Roes, als jaarlijkse vaste snack-corner-locatie, waar zij voor het vermoeide Komitee trakteert op het briljante menu van sterke drank met bladgoud en frikandellen.