Kroezenhoekse kermis 2011

Kroezenhoekse kermis 2011

Op zondag 21 augustus was het dan zover: de 20e Kroezenhoekse kermis werd gehouden.

Het bestuur had er al lang naar uitgekeken. In het diepste geheim waren ideeen ontwikkeld om de 20e kermis tot een succes te maken.

Om 11 uur begonnen zo’n 65 Kroezenhoekers en 12 kinderen aan de inmiddels “traditionele” brunch. Het eten was lekker, de sfeer uitermate goed.

Tijdens het optreden van de Kroezenhokers kwam Locoburgemeester Van Balveren aan. De locoburgemeester was uitgenodigd om in het kader van de 20e kermis een attentie in ontvangst te nemen: een verjaardagskalender met foto’s uit de Kroezenhoek en enkele ansichtkaarten.

De foto’s voor de kalender en ansichtkaarten zijn belangeloos ter beschikking gesteld door onze “hof” fotograaf Henk van Raaij.

Na de aanbieding aan de locoburgemeester werden kalenders en kaarten aangeboden aan iedere Kroezenhoekse familie.

Vervolgens werd gestart met het vogelschieten (mannen), vogelknuppelen (vrouwen en jeugd van 10 – 16 jaar).

Alle kinderen van 10 – 16 jaar mochten vogelknuppelen. Het werd een bloedstollende strijd want iedereen wilde wel jeugdkoning of koningin worden. Uiteindelijk ging de strijd tussen Joris Steverink en Joost van Marwijk. Joost hield het hoofd koel en mag zich met trots het komend jaar Jeugkoning van de Kroezenhoek noemen.
Bij het vogelknuppelen voor de dames was het al net zo spannend. Petra Tangelder werd de koningin en ze was daar reuze blij mee. De heren deden met het vogelschieten er iets langer over. Er waren meerdere serieuze kandidaten om de romp er af te schieten. Bertie Tuenter pakte zijn kans en hij werd de koning.
http
Voor de jeugd was er een springkussen, en andere spellen. Vooral het “borden stukgooien” had veel belangstelling, niet alleen van de jeugd maar ook ouderen gooiden er naar hartelust op los.
Aan het begin van de avond werd het koningstrio met de huifkar van huis opgehaald en begeleid door alle Kroezenhoekers naar het feestterrein bij Steentjes gebracht. Ze werden uitvoerig gehuldigd met muziek van de Kroezenhokers en een vaandelhulde van de vendeliers.
Het koningstrio maakt het komende jaar deel uit van het bestuur van De Kroezenhoek en hebben net zoveel rechten als de overige bestuursleden. Ze hebben het druk komend jaar want volgend jaar viert De Kroezenhoek haar 20e verjaardag.
Na alle huldigingen werd het tijd voor een feest. DJ Theo luisterde de avond op met lekker swingmuziek.
En ja, aan alles komt een eind.
Vanmorgen was een grote ploeg Kroezenhoekers aanwezig om allesop te ruimen.
Nu maar weer een jaartje wachten tot de volgende kermis.

Expand book review taking advantage of https://writemypaper4me.org hooked up lecturers.