Informatiebijeenkomst glasvezel Silvolde

Informatiebijeenkomst glasvezel Silvolde

Informatie bijeenkomst glasvezel Silvolde

afbeelding-oude-ijsselstreek-op-glas

Op 16 november om 20.00 uur houden wij een informatiebijeenkomst over de komende aanleg van glasvezel in het buitengebied van Silvolde. De bijeenkomst vindt plaats in Ons Pakhuus, Molenberg 2, Silvolde.

In juli heeft de gemeente Oude IJsselstreek een overeenkomst getekend met de firma CIF over het aanleggen van glasvezel in het buitengebied. Alle gemeenten in onze buurt hebben dat gedaan, zodat het buitengebied van de Achterhoek eindelijk een snelle verbinding met internet kan krijgen. De gemeente heeft de dorpsbelangenorganisaties gevraagd om hun bewoners van het buitengebied te motiveren hieraan deel te nemen. Het verhaal gaat namelijk alleen door als er meer dan 50% van bewoners van het buitengebied deelnemen. Om dat te kunnen bereiken worden mensen die zelf achter de aansluiting van glasvezel staan, gevraagd om in hun buurt actief te gaan werven. De zogenaamde ambassadeurs.

Tijdens de informatieavond zal informatie gegeven worden over wat glasvezel inhoudt, hoe het proces met CIF gaat lopen, wat de planning is, etc. Dit gebeurt door onder andere Geoff Coupe van de werkgroep Oude IJsselstreek op glas. Dan zal ook gevraagd worden wie zich nog meer als ambassadeur wil inzetten om deze belangrijke verbetering van de kwaliteit in het buitengebied te realiseren.

Namens Silvolds Belang, Wim Beijer