27e Kroezenhoekse kermis/knollenkermis

27e Kroezenhoekse kermis/knollenkermis

MOOIE EN BIJZONDERE KROEZENHOEKSE KERMIS/KNOLLENKERMIS

Zondag 4 november vond de 27e Kroezenhoekse kermis plaats. Normaal houden we de kermis in augustus. Door omstandigheden moesten we de kermis uitstellen tot vandaag. Deze kermis hebben we samen met het Knollencomité georganiseerd. Het was dus een kermis/knollenkermis!

Zaterdagavond 3 november kregen we bericht dat een bijzondere en markante Kroezenhoekster van ons is heengegaan. Marie Steverink overleed gistermiddag. Wij Kroezenhoekers, noemden haar Moeder Marie. In de komende dagen zullen we haar levensloop publiceren.

Aan het begin van de kermis stond voorzitter Anton Neijland stil bij het overlijden van Moeder Marie. Zij stond aan de basis van de Kroezenhoekse kermis, ze hield het Kroezenhoekse nieuws bij en bracht een flink aantal jaren De Kroezenhoekse krant uit. Maar er valt nog zoveel meer te vertellen. Dat doen we de komende dagen.
Samen hebben we vanmiddag een minuut stilte in acht genomen voor Moeder Marie en voor Corinne,

Met gemengde gevoelens ging de kermis van start.
Het was prachtig weer en we denken dat Moeder Marie daarvoor gezorgd heeft.
De heren gingen vogelschieten. Frank Pothof werd tot zijn eigen verrassing en verbazing de nieuwe koning.
De dames namen iets meer tijd. Jeannette Rougoor en Mirjam ten Have moesten kampen, maar uiteindelijk bleek Jeannette te sterk. Zij werd de nieuwe koningin.
Er waren helaas te weinig kinderen aanwezig deze keer. Er is dus geen jeugdkoningin of jeugdkoning.
Volgend jaar beter.

Gezien het tijdstip van de dag is het Koningspaar meteen gehuldigd. Dit keer werden ze niet van huis opgehaald, maar ter plekke werden ze gehuldigd, omdat het anders te donker zou worden.
Deze “korte”kermis moest ook op korte termijn georganiseerd worden. Daarbij hebben we ontzettend veel hulp gehad van Jos Roes, René Roes, Robert Steentjes, Elianne Roes, Jacqueline Teerink, Henk van Raaij en Jurgen en Simone Liebrand.
Ondanks alle emoties, was het toch een prachtige kermis. Heel anders dan andere jaren, maar wel heel gezellig.
Ook mooi dat we op deze manier samen even stil konden staan bij Corinne en Moeder Marie.